Vordingborg

Vordingborg er en af Danmarks ældste købstæder og er samtidigt hovedby i Vordingborg Kommune. Smukt beliggende ved Bøgestrømmen og omkranset af 3 flotte godser, Rosenfeldt Gods, Iselingen Gods samt Marienlyst Gods. Vordingborg er en dejlig charmerende købstad med et godt handelsliv. Satellitbyerne Nyråd, Ørslev, Kastrup/NederVindinge samt Stensved er gamle landsbyer der har udviklet sig til hyggelige bosætningsområder med villakvarterer, skoler, indkøb samt et rigt foreningsliv.
Vordingborg er en gammel kongeby (de 3 Valdemar-konger) med en rig historie. Primært synligt ved Gåsetårnet som er byens vartegn og en af landets største borg-ruiner. Byen har mange uddannelsesinstitutioner i form af gymnasium, handelsskole, seminarium m.m. Danmarks Borgcenter, Kasernen, 2 lystbådehavne samt en industrihavn er med til at gøre byen til et dejlig sted, at bosætte sig.
Hvert år i juli afholdes Vordingborg Festuge, som er en uge for hele byen med gratis musik og hygge i gaderne. Alt drevet af frivillige fra byens foreninger.
Vordingborg ligger centralt, med egen station med godt en times tog til København. God forbindelse til motorvejsnettet og knudepunkt for hhv Farø-Broen og Storstrømsbroen til Falster.
Vordingborg blev i forbindelse med den seneste kommunesammenlægning en af 3 købstæder med hhv. 17 km til Præstø og 28 km til Stege.

Præstø

Præstø er en  ”kun” godt 600 år gammel købstad, der ligger naturskønt ved Præstø Fjord. Præstø er oprindeligt anlagt på en ø, der blev landfast i begyndelse af det 19. århundrede. Der er en skøn natur havn, skærmet af halvøen Feddet. Havnen er et stort aktiv med en skøn lystbådehavn, charmerende cafeer, hyggelige arrangementer hele sommeren m.v.
Selve bykernen er med sine toppede brosten, med til at give byen en sjæl som beboere og gæster værdsætter. Et godt handelsliv med ”Fransk Forår” som hovedattraktion giver god mulighed for at handle lokalt.
Senest har byen også – i form af Hotel Frederiksminde – fået et kulinarisk fyrtårn med 1 Michelin-stjerne, og som fik denne anerkendelse som en af de første restaurationer i provinsen.
En fantastisk natur med masser af vand og en skøn top moderne campingplads på Feddet er med til at gøre Præstø til et ydet område for tilflyttere fra storbyen.

Stege/Møn

Stege er hovedby på øen Møn. Møn er ”hele” Danmark. Alle former for natur og bosætning findes på denne skønne ø.
Uanset hvor man befinder sig, er man tæt ved vandet. Møns Klint med Geocenteret er et must, at besøge. De bølgende bakker på østmøn, Klintholm havn med deres røgeri bliver nu også servicehavn for en af Danmarks kommende store Hav-Vindmølleparker.
Dejlige sommerhusområder som f.eks. Ulvshale, skønne badestrande og ikke mindst et blomstrende kulturliv tiltrækker mange turister hver eneste sommer. Mange af disse gæster kommer igen – år efter år. At øen er omkranset af vand, giver også et helt specielt lys, som mange kunstnere værdsætter.
Ca-mønoen er en dansk pendant til Caminoen, hvor man kan vandre øen rundt og evt. indlogere sig på et af de mange B&B steder. Nyord – en lille by – hvor biler ikke er tilladt. Fuglereservat, heste-ridning på Møns Klint, er alt sammen med til at give øen sit eget særpræg.
Stege by er gammel middelalderby. By-midten er koncentreret om Stege Havn. Handelsgaden er mangfoldig med gode forretninger kombineret med hyggelige gårdmiljøer med restaurationer og eget bryggeri. Stege gamle sukkerfabrik er nu blevet hjemsted for en rækker mindre virksomheder, som er med til at give dette gamle industriområde liv og aktivitet.
Om sommeren blomstrer byen med alle de besøgende gæster og turister. Hver tirsdag holdes der stor markedsdag som er et stort træk-plaster for hele øen.